Lugna klätterträd

Första Falusejouren var jag fortfarande mest sugen på hemmapartande och bara med några få stycken, närmsta vännerna liksom.
Denna sejour var det helt annorlunda. Jag kom hit med inställningen att livet skulle vara en stor fest där man drog ut varje kväll och träffade nytt folk. Mer som folk i allmänhet i min ålder kanske suktade efter under den tid jag pluggade första gången.
Nu har dock en tid gått och jag är inte alls lika sugen längre på Kåren och liknande. Man har lärt känna folk, vet vilka man gillar att umgås med och har fått någon slags tillbakagång alltmer till den gamla hemmafestkänslan.
Därmed inte sagt att jag inte gillar att träffa nya människor då och då, men jag känner inget som helst behov av att ha massa random krogfolk runt mig och högljudd miljö istället för vänner jag trivs med och en mycket behagligare hemmamiljö.

En annan skillnad mellan nu och förr är storleken på umgängeskrets. Förr höll jag mig till ett mycket litet fåtal folk jag kontinuerligt umgicks med medan det idag är en stor klunga och variation.
Ett exempel är att de flesta jag umgåtts med är liknande mig i det avseendet att man inte har så svårt att koppla av och bara vara. Nuförtiden får man nya intressanta umgängen med mycket mer aktiva folk som inte alls har lika lätt att se det som något positivt i att bara ha tid för sig själv i lugn och ro utan hellre har flera järn i elden.
Det är alltid bra att känna olika typer av människor för att få olika synvinklar på livet och inte bara låsa in sig själv i sin egen lilla bubbla. Att känna aktiva personer innebär också att man får saker gjorda som man annars kanske inte orkat ta sig för, även om det ibland är svårt för mig att förstå hysterin i att inte bara kunna koppla av, but that's just me.

Min preliminära sommarplanering tyder rätt bra på hur jag menar just nu:
När Erik kommer till Olofsbo i början av juli kommer vi slappa som fan. Chilla runt, prata om livet, parta ibland, spela fm, vandra runt och ta en öl i solen, grilla flintastekar, spana på galanta damer osv. Bara vara och njuta av sommaren. Ingen hets, inga krav.
Andra kommer säkerligen paddla kajak, segla i västindien, bestiga berg i Tibet, inleda ett bowlingmästerskap, starta en matlagningscirkel, snickra trädgårdsmöbler, kryssa till Åland, besöka alla festivaler, besöka alla hak på Stureplan, byta sommarflört varje vecka, bränna hemma, planera stora fester var dag, gymma, cykla, jogga, boxas, simma etcetera osv.
Tro inte att jag inte gillar att hitta på saker för det gör jag, men..

För mig är sommaren en tid för några fåtal aktiviteter man inte hinner med vanligtvis, men mestadels lugn och ro. Värme och njutning. Hets och stress har man så mycket under resten av året ändå. Man måste kunna ta sig tid att bara finnas till.



Kommentarer
Postat av: helen

hahah det har du rätt i :D



jag önskar att jag va som du ibland och bara kunde sitta ner och chilla och njuta av stunden (det kan jag också men det händer inte så ofta, och varar inte så länge hehe). men det låter så härligt att bara vara utan att bli stressad över att inte få saker gjorda eller att få damp över att vara rastlös :)

2011-03-24 @ 00:57:57
URL: http://hellens.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback