Gallimatias, fm och smurfar

Klapparna klara och en dag kvar till jul. Och här sitter jag och känner mig lurad.

Why? Jo, det saknas en dag! Jag vet inte vart den har tagit vägen men för ngra dagar sedan fanns den, sen gick den upp i rök och hokus pokus är det dagen innan julafton. Fredag dessutom, det låter konstigt, det känns inte alls osm en fredag, mer en onsdag eller torsdag, grått och pissigt väder mitt i veckan.

Verkar inte bli någon vit jul i år. Man lämnar ett falun där det varit vitt i en månad för ett grådaskigt Romelanda. Men skit i det, imorrn infinner sig julstämningen ändå med glad musik, god mat, fina klappar, Kalle Anka och allt annat som hör till. Dessutom ryktas det grådaskiga försvinna imorgon och ersättas med sol. Det låter åtminstone bättre än grådask och rusk.

---

För läsare som är fm-nörds:

Det här med att man kan lägga till ligor efter att spelet startats är himla skôj. Jag och broder startade en fil med Grekland häromveckan, han tog Aris och jag Panathinaikos. Efter halva säsongen, där jag förvisso låg i topp tre och hade tagit laget till Champions League, men hade ett mäkta underpresterande lag i skarpa lägen (vilket ledde till sketresultat mot bittra rivalen Panathinaikos bl.a.) så började jag tröttna och ville ha andra utmaningar.
Jag sålde av halva laget i princip gratis för att sänka lönekostnaderna, fixade några bosmanspelare, fick laget att spela en aning bättre och avgick sedan med hedern i behåll med ungefär fem matcher kvar på säsongen.

Efter ett par veckor där inga lag blev lediga i de nytillagda ligorna (Colombia, Norge, Vitryssland, Kina, Peru) tog jag över uselt placerade skruttlaget Trasyvoulos i andradivisionen för att ha något att göra. När jag räddat dem från nedflyttning och säsongen var över avgick jag och väntade på nya jobb medan Linus spelade kval om Europaplatser efter sin fjärdeplats i högstaligan.
Några veckor passerade och plötsligt öppnade sig ett jobb i kinesiska klubben Chengdu Blades. Dr. Max Adrian Busé (mitt managernamn) kritade på och började det idoga arbetet med att leta billiga kineser då ligans regler var ytterst hårda gällande värvningar av utländska spelare. Samtidigt sparkade jag halva truppen av skräpiga ungdomar och reserver.
En dag in på mitt arbete var det match och eftersom jag knappt hade några spelare så tog jag semester över matchen och lät min assisterande sköta det hela, en match som slutade med oväntad seger, 2-0.

Dagen efter matchen kom ett högst oväntat anbud från colombianska klubben Club Atlético Huila. Jag hade inte sökt jobbet men de erbjöd mig ändå att ta över. Då nivån var mil bättre än i korplaget Chengdu Blades tvekade jag inte en sekund och blev bums köpt från mitt kontrakt för 800.000:- Blades är nog ändå nöjda med att ha tjänat den summan på en manager som endast innehade sin post i tre dagar.

Så, här står jag nu med ett trevligt colombianskt gäng som har stora möjligheter för framtiden att bli ett topplag. Kanske återvänder jag en dag till europeisk fotboll, men just nu passar värmen i Colombia alldeles utmärkt!

---

Så, nu kan ni som inte är fm-nörds börja läsa igen.

Igår var vi förresten hos mormor. Som vanligt säger hon inför besöket att hon inte har så mycket att bjuda på, men när man kommer dit står där likväl x antal kakor, ostkaka och dylikt så man blir mätt så det räcker och blir över.

Efter ett tag skulle vi "leka lapplek" och då ska man komma på ett antal ämnen som man sedan ska komma på ord/namn/etc i. Nån av oss sa "smurfar" på skoj som förslag och sen satt vi där och bara hittade på vilka typer av smurfar det kan finnas som man aldrig hört talas om. Exempel:

Knarksmurfen - Som prövar allt knark till skillnad från ex. Grässmurfen eller Kokssmurfen.
Bögsmurfen - Problemet här, kom Linus på, var ju att han skulle vara enda smurf som var bög. Nej sa jag, för det finns ju:
Bismurfen - Som ju får ta hand om både Bögsmurfen och:
Lebbsmurfan - Bismurfens alter ego är således Trekantssmurfen
Moderatsmurfen - Är ju blå naturligt
Kommunistsmurfen - Målar han sig röd?

Och mååånga, många fler. Så kul kan jag och min bror ha ^^



Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback