"The bittersweet symphony, så har det vart i hela mitt liv" - Arvika nästa?

Helt plötsligt fick jag ett jättesug att sticka på festival i sommar. Och det suget har bara växt den senaste timmen.
I förra veckan berättade en av killarna jag jobbar med att han skulle på Sweden Rock i sommar och frågade i samma veva om jag hade varit på någon festival. Jag svarade som det var, att det bara inte blivit av, men att jag vill.
Jag vet inte varför det inte har blivit av. Jag antar att jag helt enkelt bara inte tagit tag i det.
Förra sommaren hade jag en liten plan på att ta Peace & Love i Borlänge samtidigt som roadtripen, men det föll bort efter ett tag. I år däremot är det ingen roadtrip inplanerad så jag känner mer fokus på att satsa på en festival och sedan vara i Olofsbo och njuta resten av tiden, varvat med lite tid i Götet också såklart.

Now.. first question: Vilken festival skulle jag således kunna tänka mig? Rätt många är svaret, men det finns en rätt stor faktor just i år som gör att när festivalen äger rum spelar stor roll. Det är nämligen ett visst fotbolls-VM som går av stapeln 11:e juni till 11:e juli. Denna faktor gör att alla festivaler mellan de datumen går fetbort (ja, jag är en fotbollsnörd, det vet vi om, och i sommar ska jag knarka matcher helt enkelt) vilket innebär att det i sin tur blir lite lättare att välja vart man ska eftersom alternativen minskar.
Bland alternativen så fick jag genast syn på Arvikafestivalen som utspelar sig 15-17 juli. Kalas! Bland artisterna som kommer dit finns också Kent. Mera kalas!
Förutom några få till mer kända artister, typ Markus Krunegård, så fanns det inte lika många "välkända" namn som hos t.ex. Hultsfredsfestivalen. Vad gör man då med denna upptäckt? Jo, jag har snabblyssnat igenom ca 20 av artisterna som ska dit och gillat alla utom en hittills. Musik helt i min smak! Svårt att beskriva egentligen, men så mycket bra musik samlat som jag inte har haft koll på har jag inte varit med om sedan jag och Marcus gick på typ indiepopkväll i Falun. Får jag med mig en eller flera pajsare på denna idén så blir det ord och inga visor, JAG SKA DIT!

Jag säger det igen som jag sagt förr om år 2010: I år är året! Det är i år det händer! Det finns inget som kan gå dåligt i år, jag bara känner det. Saker kommer falla på plats, jag kommer att leva.


Eller som Michael Jackson hade sagt: "This is it"


 


Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback