On the track

Klockan är runt fyra och allt är väl!

Idag (eller ikväll som det snart är) tänkte jag inte prata om något jätteallvarligt samhällsproblem direkt utan helt enkelt vara så fånig att jag tar en snabb åsiktsstund om gårdagens TV-underhållningar.

Då jag varken vet eller bryr mig om andra kanalers utbud än de man hör talas om på fredagskvällar (dvs SVT och TV4) så spelar det ingen roll för dagens blogginlägg om ni tycker att något program på 3:an igår var mycket mer värt att följa. Som sagt - jag har helt enkelt ingen koll på det. Däremot att Let's Dance visas på fyran är omöjligt att undgå. Inte för att jag kollar på det utan för att det nämns lite överallt.
Jag har aldrig varit en Let's Dance- Stjärnor på is- eller nå't liknandeälskare. Själva dansandet är inget fel på, jag tycker bra mycket mer om "riktig dans" än det fjanteriet som kallas för dans ute på krogen nuförtiden (men det är en helt annan diskussion). En stor anledning är istället valet av tävlande. Jag vill inte se äckliga Idolartister jag aldrig gillat eller galningar som Gudrun Schyman. Jag är ledsen, det kanske låter hårt, men så är det. Förvisso är Birro med, det är alltid nå't, men det räcker inte. Claudia Galli har jag aldrig vetat vad jag ska tycka om. Ena sekunden är hon rolig, andra är hon skitjobbig att höra på. Som ni märker är jag mer medvetande om programmet än jag vill vara.. Den största anledningen till att jag inte ser på Let's Dance är dock att alternativet på SVT är klasser bättre. Ur mitt perspektiv alltså. Som sagt, jag kan förstå om man gillar dansandet, jag säger inte att det är nå't fel på programmet alls, men för egen del så föredrar jag På Spåret. Jag vill lära mig saker och utmana mig själv, bli glad när jag kan saker som inte de i burarna kan. Som igår t.ex. kunde ingen namnet på japanska maffian, vilket gjorde mig lite förvånad. Men sen kan ju de tävlande en massa andra saker som inte jag kan. Förra veckan tog jag dock Palermo på 10 poäng pga ren fotbollsnördighet då en ledtråd handlade om rosa dräkter (Palermos fotbollslag spelar i rosa).
Efter på spåret blev det inte ett byte av kanal till Let's Dance för vad började då? Jo, Morden i Midsomer! Åter ett program där man får tänka och utmana sig själv, så'nt gillar vi :)

Dock måste jag ju säga att det finns en skitstörig person med i På Spåret i år också, nämligen en viss Björn Ranelid..brrrrr.. mannens namn är knappast värt att nämnas.

Sammanfattningsvis: Se på vad ni vill! Men föredrar ni Let's Dance, ja då blir det bråk om TV:n när ni kommer hem till mig en fredagkväll :P

Kraaam på er!


Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback