Some order in a disordered world

Musikhjälpen skramlade in över 12 miljoner spänn! Inte illa! Mina smågnäll på det odemokratiska systemet för vilka önskelåtar som spelas är liksom bagateller man kan leva med. Det är ju inte låtarna det handlar om utan viljan att hjälpa till, göra något, vare sig det är litet eller stort för att barn runtom i världen ska få det bättre.

---

Fredrik kom och hälsade på under eftermiddan för matlagande och svärande till Mario 3. Förra gången vi körde var det ett jäkla flow, men denna gång gick det hyfsat käpprätt så vi la ner efter ett tag.

---

Dead man's shoes - Snubbe kommer hem från militärtjänstgöring för att göra upp med några av stadens gangsters som gjort hans lillebrorsa något ont. Vad för ont framkommer efterhand. Helt okej om man bara vill ha lite vigilante-action, känns dock en aning kort och gangstrarna agerar synnerligen ologiskt många gånger. B B

Apan - Olle Sarri spelar en man som vaknar upp med blodiga kläder och uppträder sedan till synes förvirrat och ologiskt. Varför förstår man såklart undermedvetet redan i och med blodet, men det framträder alltmer och när väl scenen kommer där det tydligt visas vad som skett är det mer ett konstaterande man gör som tittare än att man får en chock. Dock händer saker därefter som är lite mer otippade.
Sarri nominerades till Guldbaggen i kategorin "Bästa manliga huvudroll" för sin tolkning tillsammans med Claes Ljungmark och Björn Starrin. Jag hade vid den tiden bara sett Starrins insats i Bröllopsfotografen och kunde därför inte bedöma saken där och då. Enda reflektionen jag gjorde var att jag inte tyckte att mannen som vann, Claes Ljungmark, imponerade i det korta klipp man fick se. Kanske skulle jag tycka annorlunda efter att ha sett hela dennes film (Det enda rationella), men när jag nu fått se Sarris skådespeleri i Apan undrar jag vad Ljungmark gjort så mycket bättre, för Sarri är verkligen övertygande.
Filmen i sig är allt annat än en feelgood-film och mer en reflektion över hur en människa kan reagera vid en utsatt och pressad situation som han/hon själv är ansvarig för. B B B

---

Mindre än två dagar kvar.. Tjing!



Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback