Sambo

Nya lägenhetspolaren har anlänt! Han tittade in vid tretiden med en vän. Båda går manusförfattande men ska tydligen ha ett sabbatsår nu och ändå bo kvar. Trevliga båda två!


---


Defiance - Daniel Craig har huvudrollen i detta drama om en grupp vitryska judar under andra världskriget som flyr sina hem och lever i skogarna för att undkomma nazisterna.
Stabilt skådespel och snyggt berättat om hur hemskt människor kunde ha det under denna mörka period i historien. Trots detta positiva så når den ändå inte hela vägen in i hjärtat utan bara halvvägs. Vad detta beror på kan jag inte riktigt sätta fingret på.
B B B.


Nina Frisk - Har fortfarande svårt att förstå att Maria Blom, som gjorde en av mina favoritfilmer "Masjävlar", är inblandad i denna film. Visst är Sofia Helin som alltid rätt bra, men.. slår man upp begreppet "antiklimax" i ett filmlexikon så bör denna film stå listad någonstans i närheten.
För det första var filmen endast ca en timma och 18 minuter lång. För det andra kändes den betydligt segare. För det tredje kändes det aldrig som att det verkligen hände något. Långsamt gick historien framåt bara för att mynna ut i ett stort hav av ingenting. Kan vara en av de mest meningslösa filmer jag bevittnat, sett till hur historien artade sig.
Känslan av att filmen, trots sin seghet, tog slut mitt i var påträngande. Satt som ett stort frågetecken när det var slut. Backade t.o.m. filmen för att vara säker på att jag inte kommit åt någon knapp och hoppat över en scen. Vad kom man fram till? Vad var sensmoralen? Va?
B, enbart för Helins skull och möjligen Sven Ahlströms (för övrigt mannen som spelade Jean i "Mysteriet på Greveholm"), som spelade hennes nervöse broder.


---


Mera fortet ikväll. Heja Handbollslaget. Varför inte heja Fotbollslaget, jag som är fotbollsnörd? För att i Fotbollslaget finns tre AIK:are bredvid gamla fina ängeln Alex. Andreas Andersson har förvisso spelat också i Blåvitt en kort sejour, men karriären avslutades med sex säsonger i AIK. Det går inte an. Och Gary Sundgren och Bodström.. bläsch. Stackars Alex.
I Handbollslaget däremot hittar vi fyra prima spelare i form av RIK:arna Wislander och Ljubo, samt Skövdekillen Andreas Larsson, och Johan Petersson som lirat i såväl Sävehof som Alingsås. Rätt givet att heja på det laget..
Lika givet var det att igår heja på dansarna, även om jag inte är någon fan av "Let's Dance". Kul att se sopidolerna, dessa musikens styggelser, misslyckas. Om det varit ett Idollag bestående av typ Amanda Jenssen, Mariette, Tove och Erik G. hade det varit en annan sak, även om Erik G. dessvärre vann Idol och fick sjunga skitlåtar..

Nog om detta!

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback