Det är så logiskt

Att jag har bred musiksmak vet vi om så därför blir det idag lite hiphop, kan ni tänka er? Upprinnelsen är den att jag ju umgicks med Erik i ett par veckor för en tid sedan och hans och min musiksmak skiljer sig en hel del.
Första sommaren vi träffades (tror det var 2001) så lyssnade han på rätt blandad musik, både t.ex. Blink 182 och lite hiphop. Sommaren därefter däremot var det 100% hiphop och likaså flera år som följde. På senare år däremot har han glidit mer in på soul och liknande, breddat sig, vilket gör att jag inte sitter och suckar längre varje gång hiphop-låt efter hiphop-låt strömmar ur hans högtalare.
Jag upprepar igen: VARIATION är nyckeln till att lyssna på musik. Samma typ av musik går inte hur länge som helst, så är det bara. Det måste stickas emellan med någon låt som bryter mönstret någon gång då och då för att man inte ska tröttna.
När vi sågs för några veckor sedan spelades alltså dels hiphop, men även soul, funk, cumbia och lite annat smått och gott som gjorde att de gånger det kom hiphop så var det inte så farligt.
Plötsligt fick herr Erik för sig att gå igenom lite låtar med Petter som han inte hört på länge.
En del låtar med Petter är helt okej eftersom han har lagt ner energi på att hitta sköna beats. Eftersom jag i första hand lyssnar på melodin i en låt och därefter texten om jag gillar melodin så funkar det ju liksom inte att en låt har en skitbra text om den är skitjobbig för öronen i övrigt. I hiphop är det därför beatet jag lyssnar på i första hand, och har man tur så finns det också en refräng med melodi. Är dessa två ingredienser bra så kommer liksom rapen in och passar automatiskt och DÅ kan jag lyssna på texten. Är texten då också bra så är det helt enkelt en prima låt, vare sig man gillar hiphop generellt eller inte.


Det finns undantag som jag gillar i ALLA genrer. Idag blev det därför detta:



Kommentarer
Postat av: Sofia

Haha, nää.. kanske lite tidigt för á la skinhead ;D



Jag har inte mått dåligt, så det nog en godis. Men jag undrar hur den kom till min låda...



Nej, man skulle ju inte det.. men asballt att det finns såna "supermänniskor". Det finns rätt många klipp på youtube om folk med olika förmågor.. sjukt intressant!



Haha, nej.. skoidén går bort. Det har inte ens varit så pass mycket sol än ;p Och nej, jag har inte tappat nåt på den.. jag har helt enkelt bara suttit på den. Då blir den så fin! :D Hahaha, ååååh, raviolikudde! Det kanske man ska tatuera in på riktigt.. haha

2010-04-26 @ 22:00:11
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback