Jag ska ringa imorrn. Jag ska.

Sedär, just när jag ska till att skriva ett inlägg så har jag fått en kommentar på det gamla, det är så det ska vara, tack fröken Bröl! Ska svara inom ett dygn denna gång, I promise.

I vilket fall tänkte jag mest beklaga mig över min egen motsägelsefullhet när det gäller ledig tid. Här ute på landet blir det lätt så att man inte tar sig för någonting eftersom de få man känner inte bor nästgårds utan inne i stan. Inget nytt problem, har tagit upp det flera gånger förut, jag vet, men poängen är att om jag då inte tar mig för att hitta på sociala aktiviteter i stan; kan jag inte då göra något annat kreativt på egen hand? Jodå, visst kan jag det, se bara:
- Ta en promenad
- Spela gitarr
- Kolla på film (kreativt på sitt sätt, hjärnan får arbeta om det är en krånglig film)
- Göra musikvideos
- Göra en ny header
- Plugga på nå't random som verkar intressant, bara för att
- Dikta
- Göra musik
- osv, osv..
Men gör jag något av ovanstående? Nej, det blir allt som oftast inte av. Dels för att min inre latmask gärna tar överhanden, dels för att några procents rastlöshet inte vet vad jag mest känner för, och dels för att jag ofta helt enkelt inte har den mentala orken - alltså inte att lathet är inblandat, utan mer som att hjärnan suckar och en tyngd lägger sig över allt man kan ta sig för.. ungefär, lite svårförklarat. Men allt är jobbigt bara utan att man kan förklara varför.

En annan motsägelsefullhet är att jag både vill ha saker planerat och samtidigt vara fri att göra som jag vill utan planering. Det är en ganska svår kombination, men.. säg såhär: man planerar en resa och ungefärliga platser och tider som man ska hålla sig till på den resan, men vad man gör inom dessa ramarna är totalt fritt. En ganska bra beskrivning. Ska man transformera denna sammanfattning till ett yrke istället så blir det svårare.. jag antar något kreativt och spontant, men med en massa deadlines typ..?

Vad jag egentligen vill ha sagt med allt detta ovanstående dravel är att jag just nu har förbannatinihelvetesjävlatråkigt. Puh..



Kommentarer
Postat av: Sofia

Haha, jaaa.. jag kan se den filmen huur många gånger som helst. Man kan inte tröttna på Dag-Otto!



Heheh.. kanske lite för elakt då :D (höhö). Nja, jag låter väl inte som en häxa.. mer som.. öhm..flum kanske?



Hahahh, JAAA! Det där är så grymt roligt! Alltihopa med Bert är bajskul. Jag kanske till och med ska titta på filmen ikväll.. igen.. tredje gången på en vecka. Haha :D:D:D

2009-10-09 @ 22:05:38
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/
Postat av: Sofia

Förresten.. märkte du hur snabb jag var där!?

2009-10-09 @ 22:05:52
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback