Ris och ros? Jag vill ha gos.

Tillbaka från stan och intervjun. Gick bra som jag trodde och skrev upp mig på nästan alla områden. Enda platsen jag ratade var Marstrand för att det kändes lite väl långt bort, och de enda ämnena jag kommer ihåg att jag ratade var sy- träslöjd, matte och NO. Why? Träslöjd fick jag inte i vilket fall, man skulle ha nå'n specialgrej där, men varken det eller syslöjd känner jag att jag är speciellt behjälplig i (även om jag alltid gillade syslöjd och kom hem med 645 gosedjur). Matte skulle jag la klara av i de lägsta åldrarna och lite till, men om man hamnar som mattevikarie i en niondeklass så är jag rätt körd (algebra!!). Faktiskt. Med extremt stor möda skulle jag klara av det kanske, men då får jag återvända till arkiv i hjärnan som glatt legat och sluppit det sen gymnasiet. (Jag blir hemskt glad om jag hittar en tjej som är grym på matte. Då är alla sifferrelaterade framtida problem lösta i hushållet. Jag hjälper ungarna med historia och så'nt istället, deal? :P ) NO då? Njaa..biologi kan vara intressant, och även om man gör nå't experiment i kemi, men sammantaget så är jag inte så kunnig i det. Däremot kryssade jag glatt i bild, svenska, tyska, engelska, SO, idrott, och nå't mer (tror jag kryssade i musik, men blev väldans osäker på det förut. Hoppas det iaf, annars får man la komplettera med det sen.)
Nåväl, nu finns man iallafall registerad där! Tänk, det trodde jag never för bara två år sedan. Men det var innan "Skapa och kunskapa".

Vad har jag gett mig in på? Haha, inte den blekaste nästan. Men det löser sig. Det gör det alltid. Jag har gått i skolan själv, iakttagit lärare, sett egenskaper jag inte ska tillämpa och egenskaper jag ska tillämpa. Är mer spänd och nyfiken än rädd över att kasta mig in när det blir aktuellt med vikariat. Det hemskaste är att det förmodligen kommer att ringa klockan 7 på morgonen i så fall...brrr, varför kan inte barn gå i skola på natten? (A) Men jag anpassar mig. Jag må vara orutinerad, men jag är obrottsligt lojal.

Nu blir det ut och plocka lite ris (nej, inte sådant man har till sushi) och slänga det i den ständigt växande grenhögen.

För er som noterade att jag kryssade i idrott och nästan fick en chock så kan jag lugna med att det kommer gå alldeles utmärkt. Jag är inte så lost som ni kan tyckas tro. Teoretiskt är det inga problem alls, praktiskt är jag förvisso ingen maratonlöpare (och kommer heller aldrig bli vare sig det eller Zlatan) men jag har intresset, viljan och inga som helst problem med att vara i rollen som idrottslärare. Hur mycket gör egentligen idrottslärarna på lektionerna? Nästan naadaaa. De domderar och pekar ut hur hinderbanan ska se ut, förklarar hur en bollsport fungerar, eller kanske är domare. Deltagande i det som utövas sker nästan bara om det är ett lag som är en man kort eller liknande. Iallafall har detta beskrivna alltid varit fallet med idrottslärare jag har haft. Möjligtvis att han vi hade i högstadiet hoppade längdhopp en gång för att visa..men det var inte jättemycket mer :)
Jag är förspråkare för bollsporter ska nämnas så här blir det fan inte mycket hinderbanor, gym och löpningar och skit. Hoho...Näe, men sannolikheten att jag skulle hamna en enda gång som idrottslärare är väl inte så stor. Men skulle jag göra det skulle jag spela rollen mycket väl anpassat, det lovar jag.

Man kanske skulle blivit skådespelare istället? Nå't att tänka på. Som så mycket annat.

Nej, ris var det! Tjo!

Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback