Vandring ånyo

Ännu en eftermiddag med "orientering"! Dock denna gång ledd av min käre bror och inte lika långt bort i evigheten som jag var. Denna gång var det mer en liten upptäcksfärd, över den livsfarliga grustagsklyftan här i närheten, än den smärre överlevnadskamp jag körde i veckan. Ett antal sköna kort blev det också samt en klåfingrig bror som inte kunde låta bli att pilla på den lilla färgade "boll" som låg nere i grustaget/moppepojkshaket. Bollen var dessvärre ingen boll utan en gammal kvarglömd paintballkula som inte alls uppskattade Linus testande av dess hållbarhet. Tvärtom gick den sönder och skvätte glatt färg över delar av bror och min ena sko. Tänka sig, jag kom lindrigt undan för en gångs skull.

Såg "Slumdog Millionaire" häromnatten, vad annat kunde jag göra efter den stora hypen den fått? Den var absolut bra, och jag kan förstå att den blev årets film helt klart, men för mig så..jag har jättesvårt att sätta fingret på vad, men det var något som fattades. Jag borde blivit mer berörd än jag blev. Jag blir lätt berörd i vanliga fall, men i denna filmen var det egentligen bara två saker som jag riktigt kände i kroppen. Utan att vilja avslöja för de som inte sett så var det ena ett rätt makabert sätt att handikappa någon för egen vinning. Det andra, som är det jag tar med mig mest från filmen och som spelat i mitt huvud nästan hela tiden sen jag såg den, är den melodi, det tema som återkommer flertalet gånger i filmen, "Latika's Theme". Det må låta lite konstigt att i en ca två timmar lång film om slumlivet i Indien så är det jag fastnar mest för en melodi. Men ibland är det så, musik kan beröra så oerhört mycket mer och vara så mycket vackrare än bilder och saker man ser..
I vilket fall är filmen klart sevärd och ni kommer märka vilken melodi jag menar när/om ni ser den.


The fukt was in the air

Någon mer än jag som tycker den stigen ser lite smått opålitlig ut..?

Aah, frisk luft och håret åt helvete! Vad mer kan man begära?

Det sägs att livet är en gåta. Men...gåtor har ju svar..? Så..vem är det som under alla år suttit och tjuvhållit på svaret?

Kommentarer
Postat av: maria

Fy sjutton vilken tråkig vinter ni har!!! Vart är snön?!

2009-03-03 @ 18:29:40
URL: http://amria.blogg.se/
Postat av: Pjiter

Oj, den stigen såg inte kul ut.

Svar: Den är lika med mord om man kommer för nära.
Richard

2012-09-27 @ 02:16:53

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback