When routine bites hard, and ambitions are low

Visst är det märkligt.. när jag sitter hemma om kvällarna så finns det massor som jag vill skriva av mig och få ut, men så fort jag kommer hit till jobbet dagen efter så går det inte alls. Ungefär som när man var kissenödig som liten, när det inte fanns möjlighet till ställe att lätta på trycket så var man som nödigast och när chansen sen väl fanns att pissa så var man aldrig nödig. Märkligt, märkligt. Men det är väl så vi fungerar, vill ha det vi inte kan få, tröttnar på det vi är bortskämda med. En gång i tiden var jag inte så'n, jag var nöjd med vad jag hade, hungern var liten. Men sådant går i vågor, helt klart. Jag vill stanna på nöjd, vill slippa känslan av att jaga något nytt, men det kanske bara händer när man blivit 65. Alltså, jag vill inte göra ingenting och aldrig pröva nya saker, inte så jag menar, men jag vill att grundstommen, ramen, ska vara fast förankrad, att duken mer fylls på med nya saker medan man samtidigt njuter av det man har i grunden.

Sedär, det blev lite djupt ändå, skönt :)

Var förresten helt slut igår. Vet inte vad det var med mig, all kraft bara sögs ut mer och mer, vilket inte är speciellt bra om man redan när man vaknat legat på sparlågenivå. När jag till slut kom hem på kvällen så lagade jag mat, slog på TV:n och bara glodde halvhjärtat på det som fanns, zappade runt. "Mythbusters" klockan 21 var det enda jag orkade se igenom med entusiasm sen var energin i princip slut. Jag la mig halv elva, liksom wtf? Halv elva?! Vad är det? Onaturligt för att vara mig. Avslutade med ett avsnitt "Full Frys" i sängen för att ha lite glada tankar innan jag däckade totalt vid 23-tiden.
Ovanstående innebar att jag har sovit 9 timmar, vilket med mina mått mätt är en timme för mycket för att jag ska bli helt alert dagen efter, dvs idag. Så knäppt fungerar jag, mer än åtta timmars sömn; då infinner sig risken för stor seghet.

Jäkligt skönt att det är fredag idag. Enda nackdelen är ju att det förmodligen inte blir blogginlägg på två dagar ;)

Trevlig helg!


Kommentarer

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback