Moment 22

Okej tandläkarn var inte total konkurs, 480 spänn gick det på. Men jag vet inte säkert om de bryr sig om min tandhälsa eller vill mjölka mig på pengar när de, efter sedvanligt tjat om att jag borde skölja med fluor och använda tandtråd, börjar prata om att gå med i friskvårdsprogrammet eller vad det hette. "Från 35:- i månaden! Annars kostar det 1000:- per lagning om du har otur och ja, se här kan det ju kunna uppstå" (får se en datorskärm med skumma rutor som säger mig precis ingenting) "Här ska du få lite saker att prova på och en broschyr! Så ses vi i juli och röntgar då!" Väldigt komprimerat av mig här nu, men ungefär så.

För det första: FRÅN 35:- i månaden ja, men läser man noga i broschyren så gäller det typ folk som knappt har några problem med tänderna nå'nsin. Med min historia med tandställning i ett antal år i yngre ålder och en risk att behöva dra ut ytterligare en tand eller två om mina visdomständer behagar trycka på än mer än de gör nu så gissar jag lite grovt att mitt friskvårdsprogram skulle landa närmare maxbeloppet per månad som ligger på 800:-. Och med tanke på att det inte direkt går att få en tid beställt i veckan efter man varit hos tandläkaren, utan snarare ca två månader senare, och inte ens behöver innebära att man behöver laga ett hål eller whatever, så gör min något mattehatande hjärna en enkel beräkning att jag får skaffa mig en jäkla massa hål om detta programmet skulle löna sig i långa loppet. Ät mer godis så tjänar du på att gå till tandläkarn? Inte så överdrivet kanske, men ändock. Vi får se hur det blir med det där. Ska fråga vad de skulle uppskatta min månadskostnad till när jag ska dit nästa gång i juni.

För det andra: Hur lyckas nyttiga människor hålla sina tänder i bra trim? Alltså, jag har börjat käka frukt osv som mellanmål då och då under den senaste tiden för att bli lite sundare helt enkelt. Vad säger tandläkarn då?
-Småäter du nå'nting?
-Njaa..alltså, ja frukt och så.
-Jaa, men det är inte bra att småäta frukt heller. Ät det hellre till huvudmålen.
Jaha?? Så..fuck mellanmål och allt sånt? Bah..vetifan vem man ska lyssna på när det alltid är någon part som har något negativt hur man än gör. Jaja, jag bestämmer själv. Det blir väl en kombination på nå't sätt av olika råd.

Det är jobbigt att vara vuxen, man måste bry sig mycket mer om tråkiga saker man kunde skicka över till andra, typ föräldrar, som barn.

Kommentarer
Postat av: maria

Är du såna kompleteringar jag ska göra nu. Sten, som är min examinator, godkänner uppsatsen om jag gör dessa "smärre kompleteringar"..

2009-04-24 @ 12:55:45
URL: http://amria.blogg.se/
Postat av: linda

sv: han är duktig meen han är ful :)

2009-04-25 @ 10:09:38
URL: http://whataboutlinda.blogg.se/
Postat av: Sofia

Haha, ojsan, trodde jag hade svarat på din senaste kommentar, men icke sa nicke :D

I alla fall, så självklart att jag slår honom. Du ska bara veta hur många sura blickar jag fått i mina veliga dar.

Åh, wuho, haha... fast jag är aikare, så för mig spelar det där ingen roll :D

Hm, sant! Och ja, daaalmasaaaaaar!

2009-04-26 @ 00:57:13
URL: http://sofiaelviranyberg.blogg.se/

Kommentera bums här:

Edert namn:
Bli stammis?

Mail:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback